De Kookworkshop kan individueel bij je thuis of in een groep op locatie aangeboden worden. In de kookworkshop leer je niet hoe je moet koken maar hoe je gezonder kunt koken. Deze workshop kan ook toegespitst worden op koken voor mensen met een speciaal dieet. Bijvoorbeeld diabetici, mensen met een gluten allergie, verhoogd cholesterol of een hoge bloeddruk. 

Wat je na de workshop allemaal weet:

  • Uit welke onderdelen bestaat een verantwoorde maaltijd?
  • Wat zijn bewuste portiegroottes?
  • Welke manier van bereiden maakt een maaltijd calorie armer/rijker?
  • Met welke bereidingswijze behoud voeding de meeste vitamines?
  • Hoe beoordeel ik of een product gezond is?
  • Welke maatregelen moet ik nemen om te kunnen koken voor mensen met een speciaal dieet?

Tijdens de workshop ben je vrij in het stellen van vragen aan de diëtist rondom het bereiden van een gezonde maaltijd.

Individueel:
Op een gezamenlijk afgesproken moment, net voordat jezelf een gebruikelijke warme maaltijd gaat bereiden kom ik bij je thuis meekijken. Gedurende het koken zal ik met je in gesprek gaan en jou vragen stellen en beantwoorden over de bereidingswijze en tips geven indien gewenst. De kosten hiervoor zijn €24,95 per kookmoment.

Op locatie:
In groepen gaan jullie een maaltijd bereiden. De maaltijd zal worden voor- en nabesproken. Tijdens het bereiden zal ik vragen stellen en beantwoorden en tips geven. Na afloop ben je vele tips rijker over het bereiden van een verantwoorde maaltijd én heb je een gezellige maaltijd gehad. Groepsprijzen zijn afhankelijk van de groepsgrootte, productinkoop, locatie en de specifieke wensen. Neem voor meer informatie contact op met Diëtistenpraktijk TopCare.