De
praktijk

Laat je voeding
je medicijn zijn

en je medicijn
je voeding

Voeding en medische kennis

De combinatie van voeding en medische achtergrond in de opleiding Voeding en Diëtetiek maakt dat een diëtist niet alleen veel weet van voeding, maar ook medische kennis heeft. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie, mogelijkheden, voorkeuren en medische klachten adviseren en begeleiden wij je naar een ander eetpatroon. Vaak gebeurt dit door dieper in te gaan op iemands eetgewoonten, maar ook de beweeg- en leefgewoonten komen aan bod.

Daarnaast heeft Adriëtte zich gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Hierbij gaat het om onze gezondheid op moleculair celniveau. Wat hebben jouw lichaamscellen nodig om optimaal gezond te kunnen zijn en optimaal te kunnen functioneren?

Voeding als medicijn

Binnen de orthomoleculaire geneeskunde speelt voeding vanzelfsprekend een heel belangrijke rol. De wetenschap dat voeding naast een voedende ook een geneeskrachtige werking kan hebben, is al eeuwenoud.

 

Blijvend gewichtsverlies

Afvallen lukt vaak wel, maar het effect is vaak tijdelijk. Vaak ligt bij een dieet de focus op het verliezen van kilo’s. Dat is begrijpelijk, maar wij richten ons eerst graag op de reden waarom het eerder niet is gelukt. Als eenmaal duidelijk is wat de oorzaak is kun je je valkuilen aanpakken. Hierbij maken we gebruik van cognitieve gedragstherapie en werken we samen met jouw aan praktische veranderingen van je leefstijl. Daarbij helpen we je met het doorbreken van oude gewoonte en het aanleren van een nieuw gedrag.

Eerste afspraak 1 – 1,5 uur

Persoonlijke situatie.
Gezondheidsklachten.
Eet- en leefgewoontes.
Medische gegevens (neem eventueel een medicijnenlijst mee).
Jouw wensen, jouw verwachtingen.
Het haalbare doel.
Persoonlijk behandelplan.
Voedings- en leefstijladvies voor jou.

Vervolgconsult 10 min – 45 min

Inzicht in de werking van je lichaam.
Uitleg over volwaardige voeding.
Hulp bij aanleren nieuwe eet- en leefgewoontes.
Hulp bij elimineren voedingsstoffen.
Hulp bij overwinnen valkuilen.
De stok achter de deur.

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering heb je recht op vergoeding van 3 behandeluren per jaar. Indien je aanvullend verzekerd bent, kan het aantal uren dat je vergoed krijgt oplopen.

Geen verwijzing nodig
De diëtist is direct toegankelijk, dit betekent dat je geen verwijsbrief van je arts nodig hebt. Soms stellen zorgverzekeraars toch een verwijzing van je arts verplicht om in aanmerking te komen voor vergoeding. Bekijk dus je eigen polisvoorwaarden of dit voor jou zorgverzekeraar geldt.

Diabetes, COPD en hart- en vaatziekten
Bij diabetes, COPD en hart- en vaatziekten worden je behandelkosten mogelijk vergoed vanuit de ketenzorg, een samenwerkingsverband waarbij wij zijn aangesloten. In dat geval hoef je géén eigen risico te betalen. 

Bezoek aan huis

Als je niet in staat bent om naar een van onze locaties te komen, bijvoorbeeld vanwege je klacht of ziekte, dan kunnen wij ook bij jou thuis komen.

Ben je verhinderd voor een afspraak?

Als je niet kunt komen op de afspraak, kun je deze telefonisch, per WhatsApp, sms-bericht of per e-mailbericht afzeggen. Annulering van de afspraak is kosteloos als je dit minimaal 24 uur van te voren doet. Indien je dit nalaat, worden de kosten van het consult bij je in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door je zorgverzekeraar.

Praktijkadressen:

Gebouw Parkstaete

De Helling 15 te Dronten-Centrum

OPENINGSTIJDEN*

Maandag 08:30-21:00 uur
Dinsdagochtend 08:30-12:00 uur
Woensdag 08:30 tot 17:00 uur
Donderdag 08:30 tot 17:00 uur
Vrijdagochtend 08:00-12:00 uur
*uitsluitend op afspraak, locatie in overleg.

Huisartsenpraktijk Dronten-West

Beursplein 9 te Dronten-West

OPENINGSTIJDEN*

Dinsdagmiddag: 13:00 – 18:00 uur
*uitsluitend op afspraak, locatie in overleg.

Huisartsenpraktijk Swifterbant

Penhoren 13 te Swifterbant

OPENINGSTIJDEN*

Dinsdag: 08:00 – 17:00 uur
*uitsluitend op afspraak, locatie in overleg.

Telefonisch consult / VIDEO CONSULT

06 – 41 75 64 70

Een telefonisch of video consult is voor veel cliënten een makkelijke en prettige manier om advies te krijgen of vragen te stellen. Als het nodig is, kan de diëtist je ook thuis bezoeken. Neem contact op om een consult op deze manier in te plannen.

TARIEVEN 2023

Tarieven vergoed via zorgverzekeraar
Per zorgverzekeraar geldt een gecontracteerd tarief. De verschillende zorgverzekeraars hanteren verschillende tarieven, variërend tussen de € 17,50 en € 20,00 per kwartier. Informeer bij je eigen zorgverzekeraar naar het actuele tarief.

Tarieven geldend ná de drie uur van de basisverzekering

Indien je zorgverzekeraar de dieetadvisering niet vergoed of indien je de behandeluren (per jaar) overschrijdt die je zorgverzekering vergoedt, dan ontvang je rechtstreeks een factuur van Diëtistenpraktijk TopCare voor de (meer)kosten van het consult die je zelf dient te betalen.

Consultsoort en tarief

Intake consult*  (60 min) + opstellen individueel voedingsadvies (30 min)   €  120,00
Vervolg consult*  (per kwartier)    €   20,00
Opstellen individueel dieetvoorschrift  (per kwartier)    €   20,00
Telefonisch of digitaal consult  (per kwartier)    €   20,00
Screening directe toegang  (zonder verwijsbrief)    €   20,00
Toeslag bezoek aan huis    €   28,00
No Showtarief  (per kwartier)    €   20,00

* Het intake consult is opgebouwd uit twee componenten:
1. Directe tijd
. De tijd dat je contact hebt gehad met de diëtist. Dit komt overeen met de duur van de afspraak.
2. Individueel dieetvoorschrift. 
De tijd die de diëtist o.a. nodig heeft voor het analyseren en het opstellen van een persoonlijk dieetadvies aan de hand van het intake gesprek of vervolgconsult.

NIET NAKOMEN VAN AFSPRAKEN (NO SHOW)
Afspraak wijzigen kan tot 24 uur voor aanvang. Indien je binnen 24 uur je afspraak afzegt, wordt de gereserveerde directe tijd van het consult rechtstreek bij je in rekening gebracht. Deze factuur wordt niet vergoed en dien je zelf aan diëtistenpraktijk TopCare te betalen.

VERWIJSBRIEF
Veel zorgverzekeraars vereisen een verwijsbrief voor dieetadvisering, diëtistenpraktijk TopCare werkt dan ook het liefst met een verwijsbrief van je (huis)arts. Een verwijsbrief kun je in de meeste gevallen gewoon krijgen van de (huis)arts wanneer je hierom vraagt.

Informatie over vergoedingen in 2023
www.zorgwijzer.nl/dieetadvies

Een overzicht van aanvullende verzekeringen
www.independer.nl/dieetadvisering

Basisverzekering & aanvullende verzekering
In 2023 wordt dieetadvisering voor 3 uur, per kalenderjaar, vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat ongeveer 5-6 consulten vergoed zullen worden. Deze gaan wel ten koste van jouw eigen risico. Kinderen onder de 18 jaar betalen geen eigen risico.
Mocht blijken dat dit niet voldoende is, dan wordt er ook in diverse aanvullende verzekeringen dieetadvisering vergoed.

ZORGCONTRACTEN 2023
Diëtistenpraktijk TopCare heeft voor 2023 met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten.

 

KETENZORG
Voor chronische patiënten met bijvoorbeeld diabetes, Cardio Vasculair Risicomanagement (CVRM) en COPD is dieetadvisering soms opgenomen in zogenaamde ketenzorg (DBC’s). Je huisarts en de diëtist zijn ervan op de hoogte of dit ook voor jou geldt. (deze behandelingen gaan niet ten koste van je eigen risico)

(ON)TEVREDEN?
Ben je tevreden over onze aanpak? Wij vinden het fijn om dat te horen. Maar als je niet tevreden bent, horen wij dat ook graag. Wij gaan dan graag met je in gesprek om tot een passende oplossing te komen. Wij behandelen jouw klacht serieus en in alle vertrouwelijkheid.

PRIVACY
Diëtistenpraktijk TopCare gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met jouw persoonsgegevens, klik hier om de Privacyverklaring te lezen.

KLACHTEN
Heeft u een klacht, neem dan direct contact met ons op om tot een werkende oplossing te komen.

ALGEMENE VOORWAARDEN
Klik hier om de Algemene Voorwaarden te lezen.