PuurGezond

Een goed begin van het nieuwe jaar… Weg met strenge diëten en afslankhypes. Terug naar puur gezond eten! Eén oplossing voor overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Steeds meer diëtisten en gewichtsconsulenten hanteren deze lekkere en puur gezonde aanpak in hun praktijk. Ook bij mij in de praktijk kun je terecht voor PuurGezonde voedingsadviezen.

Geen pakjes, zakjes, shakes en light producten. Maar wel écht eten, dat lekker en vooral gezond voor je is. Wie op die manier eet, verbetert zijn gezondheid en valt in de meeste gevallen af. Op een heel lekkere manier!

‘Pure, eerlijke producten die je verzadigen en voeden. Wie geniet van een puur gezonde voeding, voelt zich energieker en heeft geen last van snaaihonger. In mijn praktijk leer ik cliënten graag hoe ze soepel kunnen overstappen naar een puur gezond eetpatroon. Met lekkere recepten, goede tips en een duidelijk stappenplan. Daarvoor gebruik ik o.a. de boeken “PuurGezond! Slank in 8 stappen” en “Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond” van diëtist Karine Hoenderdos als inspiratiebron.

Meer weten? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of kijk eens op www.PuurGezond.nl

Supermarkttour

Veel mensen willen gezonder gaan eten, maar weten niet precies hoe. Leer verpakkingsteksten lezen. Doorzie commerciële trucs en krijg grip op welke voeding goed is voor jou persoonlijk. De supermarkt is de ideale plek om uitleg te geven over gezonder kiezen en kopen. Uiteraard wordt de tour geheel afgestemd op jouw situatie en wensen. Jij geeft aan naar welke winkel je wilt gaan. Misschien kies je voor de winkel waar je normaal je boodschappen doet. Datum en tijd bepalen we in samenspraak. Er zijn volop mogelijkheden.


In een kleine 1 ½ uur lopen we langs de schappen en krijg je praktische informatie en handige tips. Natuurlijk is er volop ruimte voor het stellen van je persoonlijke vragen. Met alle opgedane productkennis kan ook jij voortaan slim kiezen. Voor €29,50 per persoon kun je al deelnemen aan deze unieke tour.

Kookworkshop

De Kookworkshop kan individueel bij je thuis of in een groep op locatie aangeboden worden. In de kookworkshop leer je niet hoe je moet koken maar hoe je gezonder kunt koken. Deze workshop kan ook toegespitst worden op koken voor mensen met een speciaal dieet. Bijvoorbeeld diabetici, mensen met een gluten allergie, verhoogd cholesterol of een hoge bloeddruk. 

Wat je na de workshop allemaal weet:

 • Uit welke onderdelen bestaat een verantwoorde maaltijd?
 • Wat zijn bewuste portiegroottes?
 • Welke manier van bereiden maakt een maaltijd calorie armer/rijker?
 • Met welke bereidingswijze behoud voeding de meeste vitamines?
 • Hoe beoordeel ik of een product gezond is?
 • Welke maatregelen moet ik nemen om te kunnen koken voor mensen met een speciaal dieet?

Tijdens de workshop ben je vrij in het stellen van vragen aan de diëtist rondom het bereiden van een gezonde maaltijd.

Individueel:
Op een gezamenlijk afgesproken moment, net voordat jezelf een gebruikelijke warme maaltijd gaat bereiden kom ik bij je thuis meekijken. Gedurende het koken zal ik met je in gesprek gaan en jou vragen stellen en beantwoorden over de bereidingswijze en tips geven indien gewenst. De kosten hiervoor zijn €24,95 per kookmoment.

Op locatie:
In groepen gaan jullie een maaltijd bereiden. De maaltijd zal worden voor- en nabesproken. Tijdens het bereiden zal ik vragen stellen en beantwoorden en tips geven. Na afloop ben je vele tips rijker over het bereiden van een verantwoorde maaltijd én heb je een gezellige maaltijd gehad. Groepsprijzen zijn afhankelijk van de groepsgrootte, productinkoop, locatie en de specifieke wensen. Neem voor meer informatie contact op met Diëtistenpraktijk TopCare.

Groepsvoorlichting

Iedere dag maken we keuzes over wat we eten en drinken, bij deze keuzes is het beschikken over juiste informatie zeer belangrijk. Voor veel mensen is groepsvoorlichting een effectief middel om meer informatie te krijgen over gezonde voeding zodat betere keuzes kunnen worden gemaakt.

Diëtistenpraktijk TopCare biedt naast individuele consulten ook groepsvoorlichtingen aan onder meer bedrijven, scholen en (sport)verenigingen. Deze voorlichting wordt op locatie gegeven over een onderwerp naar keuze.

Denk hierbij aan onder andere:

 • Gezonde voeding op de werkvloer
 • Gezonde tussendoortjes
 • Gezonde voeding en kinderen

 • Gezonde voeding en ouderen
 • Gezonde voeding en dementie
 • Gezonde voeding en sport
 • Suikervoorlichting

Het programma kan worden afgestemd op de behoeften van de voorlichtingsgroep. Prijzen van groepsvoorlichting zijn afhankelijk van uw specifieke wensen. Neem voor meer informatie contact op met Diëtistenpraktijk TopCare.

Cursus en voorlichting

COVID19 update: Een goede voedingstoestand in de thuissituatie vergroot de kans op het goed doorlopen van een besmetting met het coronavirus. Veel mensen hebben een verhoogde energie- en eiwitbehoefte en veelal maag- en darmklachten. Belangrijk is, juist in deze tijd, dat je “ goed gevoed” blijft. Wij kunnen je hierbij helpen.

Ook wij werken als eerstelijns diëtistenpraktijk dóór, ook met dieetadvies voor preventie en herstel van het Corona-virus!

Je kunt nog steeds een afspraak maken via de telefoon of via onze website. Je intake of vervolgafspraken kunnen weer in de praktijk onder voorwaarden. Samen met je diëtist bepaal je of behandeling in de praktijk noodzakelijk is of dat het vervolg via videobellen/telefonisch gaat.

De volgende workshops/supermarkttoeren kunnen helaas deze tijd niet doorgaan, tot er weer meer zicht is op verbetering hieromtrent.

 

Voorlichting aan groepen

Iedere dag maken we keuzes over wat we eten en drinken, bij deze keuzes is het beschikken over juiste informatie zeer belangrijk. Voor veel mensen is groepsvoorlichting een effectief middel om meer informatie te krijgen over gezonde voeding zodat betere keuzes kunnen worden gemaakt.

 

Kookworkshops

De Kookworkshop kan individueel bij je thuis of in een groep op locatie aangeboden worden. In de kookworkshop leer je niet hoe je moet koken maar hoe je gezonder kunt koken. Deze workshop kan ook toegespitst worden op koken voor mensen met een speciaal dieet. Bijvoorbeeld diabetici, mensen met een gluten allergie, verhoogd cholesterol of een hoge bloeddruk.

 

Supermarkttoer

Veel mensen willen gezonder gaan eten, maar weten niet precies hoe. Leer verpakkingsteksten lezen. Doorzie commerciële trucs en krijg grip op welke voeding goed is voor jou persoonlijk. De supermarkt is de ideale plek om uitleg te geven over gezonder kiezen en kopen.