Over ons

Leer ons kennen

Adriëtte Felix-Topper

In 2016 heb ik Diëtistenpraktijk TopCare opgericht, ik ben Adriëtte Felix-Topper. Ik ben opgegroeid als boerendochter op een akkerbouwbedrijf nabij Dronten (Flevoland) en als kind was ik al enorm geïnteresseerd in voeding en gezondheid. In 2012 kreeg ik de kans om me om te scholen tot diëtist en deze mogelijkheid heb ik vol enthousiasme aangegrepen! Ik heb van september 2012 tot juli 2016 naast het zorgen voor mijn gezin de deeltijdopleiding Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool gevolgd. Daarnaast merkte ik in de praktijk dat veel cliënten met ‘vage’ onbegrepen klachten rond liepen. Ondanks dieettrouw lukte het cliënten niet om af te vallen, bleven ze darmklachten houden en zag ik veel vrouwen met onbegrepen hormonale klachten. Dit resulteerde in het volgen van de opleiding tot Orthomoleculaire voedingsleer en therapie. Tijdens deze opleiding kreeg ik handvaten om middels voeding de balans in het lichaam te herstellen eventueel aangevuld met voedingssupplementen. Ook werd mij duidelijk welke rol de darmen bij gezondheidsklachten spelen. Het komt erop neer dat de darm aan de basis staat van veel ‘onbegrepen’ gezondheidsklachten. Ook het mechanisme van stress en de interactie tussen hormonen, darmen en lichamelijke klachten. De relatie tussen de darmen en de hersenen wordt ook wetenschappelijk gezien steeds duidelijker.

Om op de hoogte te blijven van de laatste inzichten en ontwikkelingen volg ik regelmatig cursussen en opleidingen. Ook verdiep ik me regelmatig in bepaalde ziektebeelden.

Mijn drijfveer is universeel: mensen begeleiden naar een gezonde eet- en leefstijl, waarbij de kwaliteit van leven is verbeterd. Het vinden van een persoonlijke balans tussen voeding, beweging en ontspanning is tijdens mijn consulten daarom een belangrijk item. Want wie balans weet te brengen in voeding, beweging en ontspanning zit vaak lekker in zijn vel: letterlijk én figuurlijk. Leef vanaf vandaag je nieuwe leefstijl!

 

Rixt Faber

Na een onderbreking van 6 jaar, ben ik weer terug in mijn oude vak waar ik 13 jaar met veel plezier in heb gewerkt. Mijn naam is Rixt Faber, ik ben moeder van twee tiener dochters en een zoon in de basisschool leeftijd. Qua werk heb ik de afgelopen 4 jaar met veel plezier bij ons in het dorp in de bloemenhandel gewerkt. Dit waren voor mij jaren van herstel. Tot er een moment aanbrak in het afgelopen jaar dat de situatie op mijn werk ging veranderen. En ik mijzelf wat vragen ging stellen. Ze zeggen wel eens, “als er ergens een deur sluit gaat er ergens anders weer een deur open”. En ook dat gold voor mij, ik ben gaan nadenken wat ik graag wilde. En ik bemerkte bij mezelf dat ik weer terug wilde in dit vak. Met deze conclusie stond ik voor een nieuwe uitdaging. Doordat ons vak een paramedisch beroep is, moet je aan allerlei eisen voldoen om weer te kunnen terug keren. De ontwikkeling in relatie tot voeding en ziekte heeft de afgelopen 6 jaar niet stil gestaan. Qua opleiding en studie en het regelen van een werkervaringsplaats leek dit een moeilijk te leggen puzzel. En ik zeg leek, want toen ik in de zomer van 2020 met Adriëtte sprak, bood zij mijn een werkervaringsplaats aan en kon ik daarna verassend snel de puzzel leggen, om mijn studie op te pakken, en mijn activiteiten en leertraject uit te zetten. En ben ik super dankbaar dat ik vanaf oktober 2020 kon beginnen met mijn herintredingstraject.

Nu ik begonnen ben vind ik het mooi te bemerken dat ik de patiëntengroepen in verschillende leeftijden, die ik voorheen in de 2e en de 1e lijn trof, nu weer tegen kom bij Adriëtte in de praktijk. En vindt het prettig te ervaren dat steeds vaker mensen zorg kunnen krijgen dicht bij huis. Ik bedoel daarmee dat men niet altijd meer naar een ziekenhuis hoeft voor specialistische voedingszorg. Diëtistenpraktijk TopCare heeft deze specialistische voedingszorg voor het overgrote deel zelf in huis. Nu ik eenmaal gestart ben bij TopCare, geniet ik van mijn werk, mijn studie, de samenwerking en de contacten die ik opdoe in en buiten deze praktijk.

Dit beloofd een mooie en dienstbare tijd te worden!

Diëtist als beschermde titel

De titel diëtist is een beschermde titel. Een diëtist heeft de 4-jarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond en is ingeschreven in het onafhankelijke Kwaliteitsregister Paramedici. Iedere vijf jaar moet een ingeschreven diëtist laten zien dat hij/zij voldoende werkervaring heeft opgedaan en voldoende bij- en nascholing heeft gevolgd. De meeste zorgverzekeraars stellen inschrijving in het Kwaliteitsregister Paramedici als eis voor het sluiten van een contract met een diëtist.