Over ons

Leer ons kennen

Adriëtte Felix-Topper

In 2016 heb ik Diëtistenpraktijk TopCare opgericht, ik ben Adriëtte Felix-Topper. Ik ben opgegroeid als boerendochter op een akkerbouwbedrijf nabij Dronten (Flevoland) en als kind was ik al enorm geïnteresseerd in voeding en gezondheid. In 2012 kreeg ik de kans om me om te scholen tot diëtist en deze mogelijkheid heb ik vol enthousiasme aangegrepen! Ik heb van september 2012 tot juli 2016 naast het zorgen voor mijn gezin de deeltijdopleiding Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool gevolgd. Daarnaast merkte ik in de praktijk dat veel cliënten met ‘vage’ onbegrepen klachten rond liepen. Ondanks dieettrouw lukte het cliënten niet om af te vallen, bleven ze darmklachten houden en zag ik veel vrouwen met onbegrepen hormonale klachten. Dit resulteerde in het volgen van de opleiding tot Orthomoleculaire voedingsleer en therapie. Tijdens deze opleiding kreeg ik handvaten om middels voeding de balans in het lichaam te herstellen eventueel aangevuld met voedingssupplementen. Ook werd mij duidelijk welke rol de darmen bij gezondheidsklachten spelen. Het komt erop neer dat de darm aan de basis staat van veel ‘onbegrepen’ gezondheidsklachten. Ook het mechanisme van stress en de interactie tussen hormonen, darmen en lichamelijke klachten. De relatie tussen de darmen en de hersenen wordt ook wetenschappelijk gezien steeds duidelijker.

Om op de hoogte te blijven van de laatste inzichten en ontwikkelingen volg ik regelmatig cursussen en opleidingen. Ook verdiep ik me regelmatig in bepaalde ziektebeelden.

Mijn drijfveer is universeel: mensen begeleiden naar een gezonde eet- en leefstijl, waarbij de kwaliteit van leven is verbeterd. Het vinden van een persoonlijke balans tussen voeding, beweging en ontspanning is tijdens mijn consulten daarom een belangrijk item. Want wie balans weet te brengen in voeding, beweging en ontspanning zit vaak lekker in zijn vel: letterlijk én figuurlijk. Leef vanaf vandaag je nieuwe leefstijl!

 

Rixt Faber

Mijn naam is Rixt Faber en werk sinds oktober 2020 bij Diëtistenpraktijk TopCare. Ik ben moeder van twee tienerdochters en een zoon in de basisschool leeftijd. Ik ben in 2000 afgestudeerd als diëtist en heb werkervaring opgedaan in verschillende algemene ziekenhuizen. Ruim 11 jaar ben ik praktijk eigenaar geweest in het noorden van Nederland. Later ben in combinatie gaan werken als zorgverlener en regio coördinator voor een landelijke Dietistenpraktijk eveneens in het noorden van Nederland.
 
Na een onderbreking van 6 jaar heb ik na een herregistratietraject van ruim anderhalf jaar mijn kwaliteitsregistratie weer behaald. Dit betekent dat ik mijn werkzaamheden als geregistreerde diëtist weer mag voortzetten. Ik vind het mooi te bemerken dat ik de patiëntengroepen in verschillende leeftijden, die ik voorheen in de 2e én de 1e lijn trof, nu weer tegenkom bij ons in de praktijk. En vindt het prettig te ervaren dat steeds vaker mensen zorg kunnen krijgen dicht bij huis. Ik bedoel daarmee dat men niet altijd meer naar een ziekenhuis hoeft voor specialistische voedingszorg. Diëtistenpraktijk TopCare heeft deze specialistische voedingszorg voor het overgrote deel zelf in huis. Nu ik eenmaal gestart ben bij TopCare, geniet ik van mijn werk, scholingen, de samenwerking en de contacten die ik opdoe in én buiten deze praktijk.
 
De ontwikkelingen in het vak staan niet stil. Voor mijn specialisaties diabetes, CVRM en oncologie betekent dit dat er een continue ontwikkeling is in de algemene en meer specialistische voedings- en dieetvragen. Om de kwaliteit te kunnen borgen ontwikkel ik mij door middel van aanvullende studies om zo de wetenschappelijke inzichten praktisch te kunnen vertalen.
 
Ik geniet ervan om gezamenlijk met de cliënt die “puzzel” te leggen en vervolgens met behulp van verschillende therapiestijlen mensen in hun kracht te zetten. Ik vind het mooi te zien hoe mensen zich ontwikkelen door inzicht en bewustwording te komen tot creatieve en doelgerichte veranderingen ten gunste van hun gezondheid/kwaliteit van leven etc. Fijn dat ik hieraan mag bijdragen.
 
In mijn privé vind ik het erg prettig om op verschillende manieren mijn ontspanning te zoeken, ik ben graag buiten in de tuin o.a. om te genieten van mijn kippen, vindt het heerlijk te lopen in de natuur, bloemen te schikken, muziek te luisteren, boeken te lezen en niet te vergeten met mijn kinderen en mijn partner eropuit te trekken.

Diëtist als beschermde titel

De titel diëtist is een beschermde titel. Een diëtist heeft de 4-jarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond en is ingeschreven in het onafhankelijke Kwaliteitsregister Paramedici. Iedere vijf jaar moet een ingeschreven diëtist laten zien dat hij/zij voldoende werkervaring heeft opgedaan en voldoende bij- en nascholing heeft gevolgd. De meeste zorgverzekeraars stellen inschrijving in het Kwaliteitsregister Paramedici als eis voor het sluiten van een contract met een diëtist.